REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMonica Stan și Ana Dumitrașcu: Amintiri de pe platoul ”Imaculat”


     Monica Stan și Ana Dumitrașcu au lucrat împreună la Imaculat, produs de Axel Film, care va intra în cinematografe în luna mai.
     Monica a scris scenariul, pornit de la o experiență personală, și a co-regizat împreună cu George Chiper-Lillemark. Filmul a debutat spectaculos la Festivalul de la Veneția 2021, cu  Premiul Lion of the Future ”Luigi de Laurentiis”, Premiul principal al secțiunii, „Giornate degli Autori Director’s Award” & Premiul pentru cel mai bun scenariu „Autrici under 40”. Filmul a fost proiectat în avanpremieră la One World Romania, festival la care Monica Stan este director artistic.
     Pelicula este debutul ei în regia de film, așa că era importantă colaborarea cu George Chiper-Lillemark, co-regizor și director de fotografie, dar și alegerea actorilor. Ana Dumitrașcu a dat mai multe probe, până când a fost anunțată că a primit rolul principal, al adolescentei internate la dezintoxicare, debutul ei în lungmetraj. Colaborarea la acest proiect a condus la o relație de prietenie, importantă pentru lucrul pe platoul de filmare.
     Participarea la Festivalul de la Veneția le-a adus bucuria premiilor, dar și bucurii personale neașteptate. Monica Stan și Ana Dumitrașcu ne-au împărtășit amintiri de la filmare, despre atmosfera de pe platou, dar și despre participarea la Veneția.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
(3.05.2022)

Cuvinte cheie: ana dumitrascu actrita, axel film, george chiper-lillemark, imaculat film, monica stan

Opinii: