REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Alexandru Papadopol și Cristian Bota, în „Bani negri (pentru zile albe)” la HBO


     HBO Europe pregătește o nouă producție, Bani negri (pentru zile albe), un serial scris și regizat de Daniel Sandu și produs de Mobra Films, cu Alexandru Papadopol și Cristian Bota în rolurile principale. Cei doi prieteni, Doru și Ionel, glumesc despre jaful pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor, când discuția le este auzită și interpretată greșit. Cei doi ajung în situația de a planifica și executa jaful perfect. Sunt complet nepregătiți, atât pentru această lovitură, cât și pentru consecințele ei.
     Pentru Alexandru Papadopol, Bani negri (pentru zile albe) este prima producție HBO în care va juca, iar pentru Cristian Bota este cea de-a doua colaborare cu regizorul Daniel Sandu, după Un pas în urma serafimilor. Medeea Marinescu interpretează rolul principal feminin, Evelina, iar din distribuție fac parte Gavril Pătru, Valeriu Andriuță, Adriana Irimescu, Maruca Băiașu, Mălina Manovici, Iulia Dinu, Voica Oltean și mulți alții.
     Filmul de debut al lui Daniel Sandu, Un pas in urma serafimilor (2017) a fost nominalizat la 15 categorii la Premiile Gopo și a câștigat 8 dintre ele, inclusiv cele pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu și Cel mai bun regizor. Daniel Sandu este unul dintre scenariștii serialului HBO Europe, HackervilleDirectorul de imagine al serialului este George Dăscălescu.
     Filmările au început în Piatra Neamț și vor continua în Onești și București. Producători executivi HBO Europe sunt Johnathan Young și Antony Root, iar producători sunt Alina David și Silvia Popescu. Tudor Reu este producător din partea Mobra Films.
(20.09.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru papadopol, bani negri pentru zile albe serial, cristian bota, daniel sandu, george dascalescu, medeea marinescu interviu, productie hbo

Opinii: