REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmActrița Ana Pasti debutează în regia de film


     După ce a terminat studiile de Actorie la UNATC ”IL Caragiale”, Ana Pasti a plecat în America, cu o bursă Fulbright. Experiența americană a durat mai mult decât și-a propus, timp în care s-a împrietenit cu Maria Dinulescu. Împreună au revenit în țară pentru filmul Departe de tine, unde ne-am și întâlnit. Mi-a spus atunci că are un proiect de scurtmetraj, pentru care așteaptă echipa potrivită. În 2020, filmul În noapte / In Between este gata.
     Ana s-a întors pentru un doctorat la UNATC, dar și pentru film. La sugestia producătorului Adrian Sitaru, a scris singură scenariul, inspirat de o experiență personală. Ar fi vrut să colaboreze cu regizorii Gabi Șarga și Cătălin Rotaru, dar și ei i-au spus că ar trebui să încerce să-l facă, tocmai din cauza implicării personale în poveste. Important a fost lucrul cu directorul de fotografie Tudor Platon și monteurul Andrei Iancu. Scurtmetrajul este produs de 4Proof Film și Idea Film și a primit Premiul publicului la Anonimul 2020. 
     Acum am vorbit despre experiența americană, despre scurtmetraj, dar și despre activitatea didactică de la UNATC, unde dezvoltă un proiect împreună cu profesorul Adrian Titieni și Alina Grigore.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
(28.12.2020)

Cuvinte cheie: ana pasti, in between shortfilm, in noapte film

Opinii: