REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Far from Here”, co-producție româno-americană


     Un regizor australian - James Pillion, un producător american - JMR Luna și unul spaniol din România – Jesus del Cerro au pus la cale proiectul Far from Here. Inițial, povestea unei tinere femei care se întoarce în țara de origine, împreună cu soțul american, ar fi trebuit să se filmeze în Japonia. Costurile mai scăzute și experiența din industria cinematografică românească a regizorului Jesus del Cerro, care a înființat casa de producție Studio Indie Productions, au  determinat mutarea acțiunii în România. James Pillion, JMR Luna, Jonathan hmadi și Jesus del Cerro au scris scenariul.
Sophia (Maria Dinulescu) se întoarce în România cu Grant, soțul scriitor (Jonathan Ahmadi), și se angajează la o companie de construcții. Ca mulți corporatiști, e ambițioasă și muncește mult, se înțelege bine cu șeful (Andi Vasluianu) și cu colega cu experiență (Ana Pasti). Numai că o carieră nu ține locul vieții sentimentale, iar problemele din căsnicie aduc intervenția mamei lui Grant (Maia Morgenstern).
Noi am ajuns pe platoul de filmare când se pregătea secvența unei petreceri, la care participau eroii poveștii. Acțiunea se petrecea într-un apartament spațios dintr-un cartier rezidențial cu blocuri înghesuite, varianta românească a imobilelor pentru middle class.
Actorii, regizorul, producătorii și echipa tehnică pregăteau detaliile filmării. După terminarea lucrului, toată lumea îl sărbătorea pe James Pillion, care împlinea 27 de ani. Far from Here este debutul lui în lungmetraj.
Condițiile de producție, profesionalismul românilor au determinat decizia producătorului american JMR Luna să revină pentru alte proiecte. La primăvară se va filma un lungmetraj regizat de Jesus del Cerro.  
Imagine: Dan Țuculescu
    

Cuvinte cheie: andi vasluianu, far from here film, james pillion, jesus del cerro, jmr luna, jonathan ahmadi, maria dinulescu

Opinii: