Oamenii de pe o stradă dintr-un vechi cartier bucureștean, aflat în demolare, se mută cu toții într-un bloc nou. Vor fi în continuare împreună, dar în alte condiții." /> Aarc.ro - Serenadă pentru etajul XII (1976)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmSerenadă pentru etajul XII (1976)

Serenade for the 12th Floor


129 min. - Comedie Dramă - AG - 27.12.1976


Sinopsis :

Oamenii de pe o stradă dintr-un vechi cartier bucureștean, aflat în demolare, se mută cu toții într-un bloc nou. Vor fi în continuare împreună, dar în alte condiții.

Regie: Carol Corfanta

Scenariu: Tudor Popescu

Actori Principali: Toma Caragiu, Ileana Stana Ionescu, Octavian Cotescu


Galerie foto
Distribuție

Toma Caragiu Firu
Ileana Stana Ionescu Maria
Octavian Cotescu Profesorul
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Unu

Date de producție

Filmări în anul 1975. Cheltuieli de producţie 2.890.000 lei.
Ecran normal, peliculă Eastman color, 8 acte, 2020 m.

Distribuitori

Româniafilm

Festivaluri

Trivia

  • Debutul regizorului Carol Corfanta.
Opinia criticului
Serenada devine un film tot mai fragmentar, mai fărâmiţat, pe măsură ce regizorul scapă din mână, ca pe un sac de purici, firele acţiunii şi tipurile umane menite să le încurce sau să le descurce. (...) Amestecul pestriţ de indivizi ce se mută în blocuri noi de locuit pare complicat (vrând să fie şi complex, fără a reuşi) dar, în ciuda simpatiei evidente cu care regizorul se apropie de el (sau se autoimplică), şansele de obţinere a efectului comic, umoristic, se împuţinează din lipsa unei clarificări (sau simplificări) a situaţiilor înăuntrul cărora actorii intraţi ca tipuri să aibă răgazul de a evolua spre personaje sau măcar spre caractere. Ei rămân tipuri, figurine episodice, cu merinde diegetică și dialogică puţină, în stare să hrănească doar câteva zâmbete fugare şi izolate. (Florian Potra)