Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmȘi totul era nimic… (2006)


110 min. - Dramă - AG - 27.10.2006


Synopsis: In a small town from Romania, a few people gather for celebrating a sacred ceremony...but something entirely different happens and...nothing is true, everything is possible.

Director: Cristina Nichituș

Writer: Cristina Nichituș

Stars: Anca Sigartău, Adrian Titieni, Cătălina Mustaţă


Galerie foto
Distribuție

Anca Sigartău Joiţa
Adrian Titieni Preotul Elefterie
Cătălina Mustaţă Margrit
Vezi tot genericul

Producători

DMG Films
În colaborare cu MDV Film
Cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei

Distribuitori

MediaPro Distribution

Festivaluri

Subiect

Într-o dimineaţă de toamnă târzie într-un oraş oarecare din România la marginea oraşului are loc slujba de sfinţire a unei noi biserici. La ea participă, ca la un eveniment monden, toate somităţile oraşului. Biserica este ctitorită de Irina şi Nicolae Busuioc, iar icoanele care o împodobesc sunt pictate de o mare vedetă locală manelistul Adrian Ţîţădemîţă alias Abdulah, un geniu al muzicii, convertit la creştinism şi la pictură religioasă.
În timp ce Irina şi Nicolae Busuioc, însoţiţi de prietena lor Joiţa şi de Preotul Elefterie participă la slujbă, restul mulţimii sporovăieşte, comentează, bârfeşte…
În mijlocul evenimentului Adrian manelistul suferă un atac şi moare. În jurul acestei morţi suspecte se deschide o anchetă. După înmormântarea lui Adrian, Joiţa este arestată învinuită de escrocherie şi suspectă de crimă.

Replici

"Nimic nu este adevărat, totul este posibil."