Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



HyperFest 2017: 100 de filme din 25 de țări


     Cea de-a XVI-a ediție a HyperFest – Festivalul Internațional de Film Studențesc al Universității Hyperion se desfășară în perioada 27 – 31 octombrie 2017, la Cinema Europa din București. Timp de 5 zile, organizatorii le-au pregătit cinefililor peste 100 de scurtmetraje românești și internaționale din 25 de țări, precum Marea Britanie, Columbia, Franța, Germania, Spania, SUA și Rusia.
     În fiecare seară, vor fi proiectate filmele 6,9 pe Scara Richter (regia Nicolae Caranfil), I figli della notte (regia Andrea de Sica), Vara s-a sfârșit (regia Radu Potcoavă), Breaking News (regia Iulia Rugină), Un pas în urma serafimilor (regia Daniel Sandu). În acest an, în program sunt masterclass-uri și workshop-uri susținute de Cristi Puiu, Adrian Titieni și Nicoleta Ciobanu (acting coach).
     Pentru a desemna filmele câștigătoare, HyperFest 2017 are două jurii: juriul criticii și juriul festivalului. Juriul criticii este format din prof.univ.dr. Manuela Cernat, Mihai Fulger și Andreea Berechet, iar scurtmetrajele prezentate publicului vor fi evaluate, anul acesta, de un juriu din care fac parte Andrea de Sica (regizor și scriitor italian), Enrico Vannucci (membru al Festivalului de Film de la Veneția), Dorotheea Petre, Barbu Bălășoiu și Ana Ularu.
     Festivalul este organizat de Universitatea Hyperion, Paradox Film, Dinadins și Straniu Film și este susținut de RADEF România, Uniunea Cineaștilor din România, Dacin Sara. Intrarea la festival este liberă.
Detalii: facebook
(20.10.2017)

Tags: filme studentesti, hyperfest 2017, hyperfest international student film festival

Comments: