Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„CineCopilăria cu Elisabeta Bostan”, la Buhuși


     În 2019, Primăria orașului Buhuși, Asociația Culturală ARTIS și Casa de Cultură Buhuși lansează proiectul cultural „CineCopilăria cu Elisabeta Bostan”. La Buhuși, orașul natal al regizoarei Elisabeta Bostan, vor fi proiectate filmele copilăriei.
     Anul acesta, muzicalul Veronica împlinește 47 de ani de la lansare. Filmul a fost lansat pe 6 aprilie 1972 și a adunat 3.620.420 de spectatori. Regizat de Elisabeta Bostan, îi are în rolurile principale pe Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru și Dem Rădulescu.
     Premiat cu medalia de bronz pentru cel mai bun film muzical la Festivalul internaţional al filmului de la Moscova şi menţiune specială la Festivalul filmului pentru copii şi tineret de la Gijon, Spania, 1973, filmul a marcat de-a lungul timpului zeci de generații.
     „Ideea de a o sărbători pe Elisabeta Bostan ne-a venit în 2016, când am invitat-o pe doamna filmelor pentru copii la Serile Filmului Românesc. Apoi am inaugurat Secțiunea de Filme pentru Copii și așa am ajuns să ne gândim la «rădăcinile» regizoarei. Am ajuns la Buhuși cu Centenarul Filmului Românesc, unde am găsit deschidere din partea primăriei și am hotărât să îi dedicăm un întreg proiect cultural doamnei Elisabeta Bostan. Mai mult decât atât, am hotărât că vom da numele Elisabeta Bostan Casei de Cultură din Buhuși. Vom sărbători cu și printre copii, așa cum i-a plăcut mereu regizoarei să-și realizeze filmele”, spune Andrei Giurgia, managerul proiectului „CineCopilăria”.
     Data evenimentului urmează să fie anunțată.
     Detalii: FB CineCopilăria
(09.04.2019)

Tags: cinecopilaria proiect, elisabeta bostan, filmele copilariei, veronica film

Comments: