Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



AFF 2017: „I Made You, I Kill You”, de Alexandru Bădeliță


     Filmul de montaj I Made You, I Kill You explorează prezența și efectele violenței în copilărie. Alexandru Petru Bădeliță folosește o serie de materiale din arhiva personală (desene din copilărie, fotografii de familie și fragmente din propriul jurnal video din adolescență), pe care le comentează prin înregistrările audio în care părinții săi comentează retrospectiv propriile lor amintiri despre violența la care au fost expuși.
     Prezent la Astra Film Festival 2017, Alexandru Petru Bădeliță a vorbit cu echipa AaRC despre I Made You, I Kill You. „[Am vrut] să fie cât de cât personal, să simt [că am] un oarecare drept de a vorbi despre acest subiect fără să am prea multe menajamente, prea multe întrebări. [Am vrut] să fac un documentar despre copilărie, despre viața la țară, și mi-am zis să citesc ceva despre statistici: cum stă România din punct de vedere al abuzurilor în familie, al alcoolului, al părinților, al relațiilor disfuncționale și mi-am zis că e un subiect care poate interesa și pe altcineva. M-am întors la fotografii de familie, la înregistrări pe VHS, la desene pe care le-am făcut eu la grădiniță, la școală, și am compilat mai multe materiale. M-am decis să spun eu povestea mea despre copilărie și trecutul meu, apoi să adaug acestei povești perspectiva părinților prin vocea din off – experiența lor de viață, copilăria, cum s-au înțeles ei cu părinții lor. [N-am vrut] să am un singur punct de vedere și [n-am vrut] să pun o oarecare vină pe părinți, pe mine, pe relație, pe societate. Să spună [filmul] că e oarecum un punct de vedere mult mai complex.”
 

     Proiecția I Made You, I Kill You din cadrul Astra Film Festival 2017 a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 

Tags: alexandru petru badelita, astra film festival 2017, documenare romanesti, i made you i kill you film, interviu astra film festival, violenta domestica

Comments: