REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Vlad Petri și Vlad Ursulean, invitați la Pelicam 2016


     Free to Run (regia Pierre Morath, 2015, Franța/Elveția/Belgia) este documentarul care va deschide ediția a cincea a Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni – Pelicam.
     De pe străzile New York-ului până pe traseele din Alpi, de la Sao Paolo la Paris, Beijing sau Sydney, bărbați și femei, campioni și oameni obișnuiți, milioane de oameni ca noi aleargă în fiecare an. Totuși, doar cu 50 de ani în urmă, această activitate era complet rezervată bărbaților și restrânsă doar pe stadioane cu reguli sexiste și înapoiate. Pentru prima dată, Free to Run spune povestea fabuloasă a evoluției alergatului – un act militant și marginal care a devenit o pasiune universală.
     O altă surpriză a acestei ediții este filmul La pas pe litoral. Documentaristul Vlad Petri și jurnalistul Vlad Ursulean și-au luat rucsacii în spate și au pornit-o pe jos de la Sulina la Vama Veche să vadă „întâlnirea pământului cu apa, linia care atrage și inspiră oamenii, îi ajută să se regăsească și să se-mbete.” Aventura s-a petrecut în iunie 2015 și a fost documentată în scris și pe video. Un an mai târziu, vedem filmul expediției în cadrul unei proiecții speciale în afara competiției Pelicam 2016. Întâlnirea cu cei doi realizatori are loc sâmbătă, 18 iunie, de la ora 11, la ArtCafe, Casa Avramide din Tulcea.
     Detalii: Pelicam.ro
(06.06.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film despre mediu, festival de film tulcea, la pas pe litoral documentar, pelicam 2016, vlad petri, vlad ursulean

Opinii: