REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Varză, cartofi și alți demoni”, premieră la DOK Leipzig 2016


     Varză, cartofi și alți demoni, în regia lui Șerban Georgescu, a avut premiera mondială marți 1 noiembrie 2016, în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și de Animație de la Leipzig – DOK Leipzig. Spectatorii din sală au oferit un feedback pozitiv producției românești, atât pe durata proiecției cât și cadrul sesiunii de Q & A de la final.
     Fondat în 1955, Dok Leipzig este cel mai vechi festival de film documentar din lume și unul dintre cele mai reputate în ceea ce privește documentarul artistic, filmul de animație și proiectele interactive. Varză, cartofi și alți demoni a fost selecționat alături de alte 178 de filme și 6 proiecte interactive, din peste 2400 de filme propuse și a fost inclus în secțiunea Program Internațional.
     Sesiunea de întrebări și răspunsuri a durat peste 30 de minute și a reliefat actualitatea subiectului, demonstrând că sectorul agricol se confruntă cu probleme similare la nivel global, așa cum deja apreciase Olaf Grunert (Commisioning Editor, ARTE): „Acest proiect este excelent. Este o poveste care ia un subiect de zi cu zi și îl transpune astfel încât poți înțelege întreg tabloul de absurdități din finanțările industriei agricole din Europa.”
     Filmul relatează din interior strădania satului de a ieşi dintr-un cerc vicios din care nimeni nu câștigă: 1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză. Profit? Niciunul. Din contră: la finalul zilei sătenii au de ales între a vinde pe aproape nimic sau a-și îngropa recolta.
     Documentarul va intra pe marile ecrane din România la sfârșitul lunii noiembrie.
     Detalii: Facebook // Dok Leipzig
(03.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: documentar romanesc, dok leipzig 2016, festival de film documentar, serban georgescu, varza, cartofi si alti demoni film

Opinii: