REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmValentin Teodosiu, „Un clovn pentru eternitate”, la Editura UCIN


     A treia ediție a cărții „Un clovn pentru eternitate”, îmbogățită cu un audiobook, a fost tipărită de curând la Editura Uniunii Cineaștilor din România. Cartea a avut succes pentru că Valentin Teodosiu scrie așa cum vorbește: cu umor, cu sinceritate, sărind de la una la alta, după cum vin amintirile, fără filtru. Cu bucurie și cu tristețe, cu nostalgie și speranță. „Clovnul” are de toate în pălărie, care e mare și cu multe decorații. Prima ediție a apărut în 2006.
    Așa cum mărturisește autorul, la început scrisul a fost terapeutic. Actorul era mereu pe scenă sau la filmare, dar omul trecea prin momente personale dificile, pe care era nevoit să le ascundă sub masca personajului. Jurnalul a fost salvarea și s-a transformat într-o carte tipărită. Surprins și el de succesul cărții, Valentin Teodosiu promite acum un nou volum, „Clovnul se întoarce”. „Eternitatea să mai aștepte”, zice el.
     Cu prilejul lansării celei de-a treia ediții, prietenii s-au adunat la Muzeul Național al Literaturii Române. Laurențiu Damian, președintele UCIN, a vorbit despre carte, dar mai ales despre Valentin Teodosiu. Masiv și modest, actorul s-a bucurat că e înconjurat de prieteni: George Mihăiță, Adrian Lustig, Constantin Vaeni, Maria Rotaru.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
(18.07.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: editura uniunii cineastilor din romania, george mihaita, laurențiu damian, un clovn pentru eternitate volum, valentin teodosiu

Opinii: