REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTudor Giurgiu și premiera poloneză a filmului „Libertate” la Festivalul Watch Docs Polonia


Cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film WATCH DOCS, care va avea loc la Varșovia, în perioada 1-10 decembrie, va prilejui premiera poloneză a filmului Libertate, cea mai recentă producție semnată de Tudor Giurgiu. La invitația Festivalului și a ICR Varșovia, regizorul va fi prezent în capitala poloneză pentru a-și prezenta filmul în fața publicului și pentru a susține un masterclass dedicat în primul rând studenților școlilor de film, pasionaților de film, reprezentanților industriei cinematografice, dar și publicului larg.
Proiecțiile vor fi găzduite la Varșovia de cinematografele Muranów și Kinoteka, după următorul program:
6 dec., ora. 18.00 – Kinoteka, sala 3 – proiecție de film, urmată de masterclass
8 dec., ora 21.00 – Cinematograful Muranów, Sala Gerard
     Inspirat din fapte reale, Libertate spune o poveste mai puţin cunoscută întâmplată la Sibiu, în timpul Revoluţiei din 1989. În zilele haotice ale Revoluției care a răsturnat regimul comunist, orașul transilvănean Sibiu devine scena unui asalt violent asupra unei unități de miliție, care degenerează rapid într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, protestatari civili și securiști. Într-o încercare disperată de a scăpa de asediu, căpitanul de miliție Viorel este capturat de armată și aruncat într-o piscină goală împreună cu sute de prizonieri acuzați că sunt teroriști.
Detalii: icr.ro
(20.11.2023)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: icr varsovia, libertate film, tudor giurgiu, watch docs film festival 2023

Opinii: