REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Moromeții 2” și “Parking”, la Festivalul literar româno-britanic Romania Rocks


     Festival literar româno-britanic ROMANIA ROCKS continuă cu proiecția și difuzarea, pe pagina de Facebook a ICR Londra, a filmului Moromeții 2, în regia lui Stere Gulea, sâmbătă, 7 noiembrie, și a filmului Parking, în regia lui Tudor Giurgiu, duminică, 8 noiembrie.
     De asemenea, seria de conferințe "Rock talks" din cadrul Festivalului a debutat, săptămâna aceasta, cu un dialog inedit între scriitoarea britanică Deborah Levy și poeta, prozatoarea și criticul de artă Magda Cârneci. Seria de dialoguri între scriitori români și britanici va continua joi, 5 noiembrie, cu AL Kennedy și Ioana Pârvulescu, două autoare de renume, cu un simț al umorului desăvârșit, ce se întâlnesc pentru prima dată într-o discuție moderată de Rosie Goldsmith, iar poetul, romancierul și eseistul, Ben Okri (câștigător al premiului "Booker"), îl va întâlni pe scriitorul Norman Manea vineri, 6 noiembrie.
     Seria "Rock Talks" din cadrul Festivalului va continua, săptămâna următoare, cu un dialog între doi scriitori de succes și personalități publice: Elif Shafak, romancier turco-britanic și activist, și Matei Vișniec, romancier, dramaturg și poet. Discuția între doi traducători recunoscuți internațional, Sean Cotter și Philip Boehm, ce se întâlnesc pentru a dezbate viața și opera lor, modul în care abordează traducerea unor autori, precum Herta Müller și Mircea Cărtărescu, va încheia seria de dialoguri de succes.
     În această săptămână, Ruxandra Cesereanu (Cluj, România) și Andrei Codrescu (NY, SUA), două figuri literare importante, poeți și autori sfidează spațiul și timpul prin lecturi și conversații pentru visători lucizi în cadrul evenimentului „When distance becomes air / Când distanța devine efemeră”. Vineri, 6 noiembrie, va avea loc lansarea cărții "Femei" de Mihail Sebastian, în cadrul unei discuții online între traducătorul Philip O‘Ceallaigh și Camelia Crăciun (Universitatea din București, Departamentul de Studii Iudaice).
     Două evenimente speciale, "Voci românești în Marea Britanie", ce reunește autori români și moldoveni pentru care Marea Britanie le este casă și inspirație de mulți ani, și "1-2-3-4 O’CLOCK ROCK!", eveniment în cadrul căruia vor avea loc sesiuni live cu unii dintre cei mai sclipitori și plini de har scriitori ai României și un concert rock susținut de Ionuț Ruscior, vocalistul trupei Publika, împreună cu invitați britanici, vor încheia vineri, 13 noiembrie, această primă ediție de succes a Festivalului literar româno-britanic „Romania Rocks”, organizat de reprezentanța Institutului Cultural Român la Londra.
     Festivalul literar româno-britanic ROMANIA ROCKS se desfășoară la sediul ICR Londra și online, în perioada 17 octombrie – 13 noiembrie 2020.
Detalii: ICR
(07.11.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: magda carneci, morometii 2 film, parking film, romania rocks 2020, stere gulea, tudor giurgiu

Opinii: