REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Touch Me Not / Nu mă atinge-mă”, de Adina Pintilie, sold-out la TIFF din primele zile


     Câștigător al Ursului de Aur și al Premiului pentru Cel Mai Bun Lungmetraj de Debut la BERLINALE (2018), TOUCH ME NOT, filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie, are premiera în România la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în competiția oficială și în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Biletele pentru ambele proiecții s-au epuizat în doar câteva zile de la punerea lor în vânzare.
     Potrivit prestigioasei publicații The Hollywood Reporter, TOUCH ME NOT este "un tur de forță imersiv, care te ține cu sufletul la gură până la final. O explorare care deschide noi perspective asupra sexualității umane. Frapant prin inteligență, siguranță de sine și originalitate."
     Mihai Chirilov, director artistic al TIFF, îl consideră “un film unic și esențial în peisajul cinematografic românesc. Un film curajos, fără plasă de siguranță, atins de o candoare și o emoție extraordinare. Un film la care dacă ne uităm ne vedem pe noi înșine.”
     La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, TOUCH ME NOT este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, corp și sexualitate, ca aspecte esențiale ale naturii umane. Premiera națională a avut loc în 30 mai, ora 19:30, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. A doua proiecție, în Zilele Filmului Românesc, se va întâmpla pe 1 iunie, ora 18:30, găzduită de Casa de Cultură a Studenților.
     Premiul de la Berlinale a dat startul unei cariere impresionante a filmului în circuitul festivalier internațional, TOUCH ME NOT fiind invitat deja în festivaluri prestigioase precum Karlovy Vary, Sydney, Sofia, Moscova, Istanbul, Visions du Reel Elveția și multe altele. Promovarea filmului este susținută de Centrul Național al Cinematografiei și UCIN. De asemenea, filmul va fi distribuit în cinematografe în peste 30 de țări din întreaga lume: Franța, Germania, Olanda, Belgia, Austria, Danemarca, Cehia, Bulgaria, România, Portugalia, Spania, Taiwan.
(31.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, adina pintilie ursul de aur la berlin, manekino film, nu ma atinge-ma film, touch me not film, transilvania film festival 2018

Opinii: