REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“The Waiting Room”. În așteptarea One World Romania - ediția a 13-a


     Ediția a 13-a a Festivalului One World Romania, amânată din luna martie, se va desfășura în perioada 21-30 august, la București. Ea va avea o componentă online importantă, dar cum interacțiunea directă cu publicul și cu invitații fac parte din spiritul festivalului, se lucrează intens pentru a putea putea fi organizată inclusiv în spații de proiecție convenționale. Proiectul "The Waiting Room" va consta în discuții cu o parte din personalitățile celebrate cu ocazia viitoarei ediții a festivalului.
     ​Începând de vineri 5 iunie, o dată la două săptămâni, vor fi organizate dezbateri cu o parte din invitații ediției cu numărul 13 a festivalului. Se va discuta atât despre filmele lor anterioare, dintre care unele vor fi disponibile pe platforma Eventbook cu o săptămână înainte de întâlnirea online, cât și despre noile lor proiecte.
    Seria începe vineri 5 iunie la ora 20.00 printr-un dialog online, pe pagina de Facebook a festivalului, cu regizoarea anglo-americană Irene Lusztig, al cărei interes în recuperarea, recontextualizarea și, în esență, în reînsuflețirea multiplelor istorii neoficiale este evident în cele două filme care sunt disponibile de astăzi pe platforma EventbookReconstituirea (Reconstruction, 2001), care explorează destinul ieșit din comun al Monicăi Sevianu, bunica regizoarei, implicată în jaful băncii naționale din 1959 și condamnată la patruzeci de ani de închisoare, și Arhivele maternității (The Motherhood Archives, 2013), un film eseu despre constructul social și istoric legat de maternitate și evoluțiile sale de-a lungul secolului al XX-lea. La festival se va putea viziona cel mai recent film al Irenei Lusztig, Cu drag, sora ta (Yours in Sisterhood, 2018), care creează o punte între două epoci de femei din Statele Unite ale Americii.
     Printre următorii invitați se numără Claire Atherton, Ross McElwee, Claire Simon și Radu Jude.
     Biletele la film costă 10 lei sau 5 lei - preț redus pentru studenți, pensionari și persoane cu dizabilități. Pentru vizionare şi achiziție trebuie să aveți sau să vă creați un cont Eventbook. Fiecare utilizator va avea 48 de ore după achiziționarea biletului sau folosirea codului de bare de pe abonamente pentru a viziona filmul. 
     Cei care au achiziționat abonamente generale pentru OWR #13 vor putea viziona gratuit toate filmele din cadrul "The Waiting Room".
Detalii: One World Romania
(29.05.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: monica sevianu, one world romania 2020, radu jude, the waiting room owr

Opinii: