REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetrajul documentar “01.05.2020”, la festivalul PÖFF Shorts, Tallinn


     În mod obișnuit, în fiecare an, de 1 mai se deschide sezonul estival, întotdeauna aglomerat de mulțimi care dau năvală pe litoral pentru a marca voios și cu chef începutul verii, ocazie cu care ieșirea din oraș devenea un eveniment. În 2020, însă, 1 mai vine cu o atmosferă mută și pustie. Evident, în contrast cu obișnuitele zile de 1 mai, anul acesta, liniștea și pustiul de la mare au fost consecințele carantinării extreme din acea perioadă, în plină pandemie globală.
     Cineaștii Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe și Andrei Butică documentează în 01.05.2020 atmosfera neobișnuită a zilei de 1 mai pe întreg litoralul românesc, imaginile fiind însoțite de fragmente audio din buletinele de știri naționale și internaționale ale Televiziunii Române.
     Scurtmetrajul documentar este produs de Wearebasca , în coproducție cu TVR.
     Filmul 01.05.2020 a fost selectat la festivalul PÖFF Shorts - Black Nights Film Festival, Tallinn, Estonia, în secțiunea "Made in Corona: Inside Stories", ce va avea loc în perioada 17-25 noiembrie.
     Trailerul poate fi vizionat aici
Detalii: PÖFF Shorts
(11.11.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 01.05.2020 documentar, andrei butica, claudiu mitcu, ioachim stroe, wearebasca

Opinii: