REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiera unui film studenţesc la STIFF Croaţia
     Scurtmetrajul documentar Iulian. A True Story (10 minute), realizat de Alex Mironescu, student în anul I la Regie de Film UNATC, a avut premiera în 28 mai la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc (STIFF) din Croaţia (28-30 mai).
Filmul este examenul lui Alex pentru primul semestru de şcoală şi urmăreşte povestea lui Iulian Badea, un om al străzii. Iulian vorbeşte despre anii petrecuţi în orfelinat, unde a ajuns la vârsta de 10 ani, despre încercările de a-şi găsi familia, dar nimeni nu l-a ajutat. Din cauza relelor tratamente suportate în instituţie, a fugit, vrând să-şi construiască propria viaţă, şi a venit în Bucuresti. A găsit prieteni, care au încercat să-l ajute. Problema este că Iulian are un comportament de luptător singuratic şi neliniştit, este un personaj excentric.
Echipa care a realizat filmul produs de UNATC, cu sprijinul Almister Media Production, este alcătuită din Alex Mironescu, regizor şi producător executiv, operator Zoran Simulov, montaj Maria Salomia, iar Mihai Dumitrescu a făcut corecţia de culoare.
Coloana sonoră are muzica Quartetului Bălănescu.
Trailer: vimeo.com

Cuvinte cheie: alex mironescu, festival stiff croatia, film studentesc, iulian, a true story

Opinii: