REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Planeta Petrila”, proiectat la festivalul this human world 2017


     Planeta Petrila (regia Andrei Dăscălescu, producător Anamaria Antoci) va fi prezentat în cadrul festivalului internaţional de film this human world.
     Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul celei de-a X-a ediţii a festivalului, care se desfăşoară la Viena până pe 10 decembrie.
     Documentarul va fi proiectat în data de 7 decembrie de la ora 18.00, la cinema Schikaneder (Margaretenstraße 22-24, 1040 Viena), în cadrul secțiunii LET’S TALK ABOUT RIGHTS.
     Andrei Dăscălescu va participa la o dezbatere ce va urma proiecţiei documentarului, alături de Marianne Ping Huang (Universitatea din Aarhus, reprezentant al European City of Culture 2017) și Sjoerd Wagenaar (reprezentant al proiectului PeerGroup), moderator fiind Geraldine Guille (Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene). Subiectele ce vor fi discutate se axează pe multiplele provocări economice, sociale, culturale și de mediu cu care se confruntă comunitățile locale.
     Planeta Petrila este un documentar despre închiderea Minei Petrila. Povestea este spusă din perspectiva artistului Ion Barbu, care încearcă să salveze patrimoniul industrial prin reconvertirea în spații muzeale și creative, și a minerului Cătălin Cenușă, liderul ultimului grup de mineri care mai activează în această mină.
     Lansat în anul 2008 cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului, this human world este primul festival internaţional de film din Austria dedicat drepturilor omului şi prezentării problemelor sociale la nivel global. Festivalul promovează cinematografia independentă şi oferă tinerilor regizori oportunitatea de a-şi prezenta filmele într-un cadru internaţional. Ediția aniversară prezintă o selecţie de filme de lungmetraj, scurtmetraj şi documentare, precum şi o serie de evenimente conexe, performace-uri, ateliere şi prelegeri, acestea având scopul de a facilita dialogul dintre realizatori de filme, regizori şi actori şi public.
     Detalii: www.thishumanworld.com // www.rkiwien.at
(04.12.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anamaria antoci, andrei dascalescu, institutul cultural roman viena, planta petrila film, this human world festival viena

Opinii: