REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiera documentarului „Le beau danger“ la Viena


     Institutul Cultural Român de la Viena prezintă vineri, 30 septembrie, de la ora 19.00, la cinema Filmhauskino am Spittelberg (Spittelberggasse 3, 1070 Viena), premiera austriacă a documentarului Le beau danger (2014), regizat de René Frölke şi dedicat prozatorului şi eseistului român Norman Manea.
     Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri la care vor participa regizorul René Frölke şi Norman Manea. 
     Norman Manea este prezent în Austria în cadrul unui turneu de promovare a volumului de eseuri „Wir sind alle im Exil“ (editura Hanser, 2015), organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în perioada 28 septembrie – 6 octombrie 2016. Cu această ocazie, va avea loc și premiera austriacă a documentarului regizat de Alexandru Solomon, România: patru patrii, care îi are ca protagonişti pe Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu şi Florin Lăzărescu.
     Le beau danger este focalizat pe două texte ale autorului Norman Manea, povestirea „Puteam fi patru“ şi un fragment din romanul „Plicul negru“, având secvenţe cu scriitorul filmate şi în România. Filmul a fost realizat cu sprijinul logistic al Institutului Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții.
     Detalii: rkwien.at
(30.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: documentar, institutul cultural roman viena, le beau danger film, norman manea

Opinii: