REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Nu sunt faimos, dar sunt aromân” la Viena




     Toma Enache calcă pe urmele personajului său, Toni Caramuşat, din povestea Nu sunt faimos, dar sunt aromân. După prezentarea din SUA, primul film din lume vorbit în aromână ajunge în capitala Austriei.
Institutul Cultural Român de la Viena, în parteneriat cu Biroul de promovare şi informare turistică al României de la Viena, organizează azi, 27 iunie, proiecţia filmului Nu sunt faimos dar sunt aromân, regia Toma Enache. Evenimentul are loc la cinematograful UCI Kinowelt din Millennium City.
     Premiera din Austria face parte din turneul de promovare a filmului, ce a debutat în Statele Unite ale Americii, cu vizionări în iunie la Washington DC, Charlotte, New York, Fairfield şi Los Angeles, evenimente organizate în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la New York.
Filmul se situează pe locul 5 în topul celor mai vizionate pelicule româneşti din 2013 şi a fost nominalizat, în decembrie 2013, la Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film „Babel“ de la Cagliari, desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European, unde a obţinut Premiul Maestrale Unica, pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice într-un film.
Pentru vizionarea de la Viena, lungmetrajul are subtitrare în limba germană.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Detalii: www.icr.ro

Cuvinte cheie: icr viena, nu sunt faimos,dar sunt aroman, primul film in aromana, toma enache

Opinii: