REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Masterclass de regie cu Nae Caranfil


     Asociația Culturală Control N continuă seria masterclass-urilor de film începută în luna decembrie. Nae Caranfil va susţine un masterclass în 30 ianuarie, 6 şi 14 februarie, în care se va dezbate statutul şi rolul regizorului în realizarea unui film.
Structura cursului are trei module:
30 ianuarie: PLEDOARIE PENTRU SCENARIST. Teoria scenariului, scenarişti celebri, felul în care stilul regizoral se naşte de multe ori pe pagina de hârtie, mult înainte ca viitorul regizor să se fi implicat în realizarea filmului. Proiecţia unor secvențe relevante pentru acest punct de vedere.
6 februarie: PLEDOARIE PENTRU REGIZOR. În ce constă profesia de regizor, capcanele platoului de filmare, modul în care un text scenaristic relativ banal poate deveni magic pe ecran prin intervenţia regizorală, exemple celebre de asemenea intervenţii prin mizanscenă sau montaj asupra textului dramaturgic. Proiecţia unor secvenţe relevante.
14 februarie: PLEDOARIE PENTRU AUTORUL TOTAL. Analiza operelor unor cineaşti profund originali, în ale căror filme scenaristul şi regizorul (fie că sunt sau nu aceeaşi persoană) devin o singură entitate auctorială, iar personalitatea artistului se impune atât de apăsat asupra filmului, încât toţi ceilalţi colaboratori devin marionete în slujba unei unice viziuni. Proiecţia unor secvenţe relevante.
Masterclass-ul de regie este deschis tuturor celor interesaţi de film, profesionişti sau amatori, de orice vârstă. Cele 3 întâlniri cu regizorul Nae Caranfil vor avea loc în datele de 30 ianuarie, 6 şi 14 februarie, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociaţiei Culturale Control N.
Pentru detalii: www.controln.ro
 
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia control n, nae caranfil

Opinii: