REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMasterclass Corneliu Porumboiu la Université Libre de Bruxelles


     Între 24 și 28 aprilie 2017, studenții de la Université Libre de Bruxelles, care se specializează în Scenaristică și analiză cinematografică, vor avea șansa de a se întâlni cu regizorul Corneliu Porumboiu, a cărui operă are numeroase premii importante, printre care „Caméra d’or” sau Premiul „Un Certain Talent” la Festivalul de la Cannes.
     Cineast cu o certă confirmare internațională, Corneliu Porumboiu contribuie la renașterea spectaculoasă a filmului românesc. În filmografia sa foarte diversificată, explorează probleme morale și etice legate de istoria României și propune inovații estetice pentru filmul european al secolului al XXI-lea. Demersurile lui cinematografice pătrund în diferite straturi ale trecutului pentru a clarifica prezentul României, o țară în plină transformare.
     Masterclass-ul este ocazia, pentru Corneliu Porumboiu, de a vorbi despre parcursul lui ca regizor, scenarist și producător, plasându-și opera în contextul istoric și cinematografic și făcând referire la influențele artistice pe care și le-a asumat.
De asemenea, Porumboiu va avea discuții cu studenții despre maniera lor de abordare a scriiturii cinematografice.
     Miercuri, 26 aprilie, va avea loc proiecția filmului Comoara, la Studio de Bozar.
     Masterclass-ul este organizat, din 2013, cu sprijinul Fundației „Emile Bernheim” și a avut deja ca invitați cineaști importanți ca Agnès Varda (2013), Bertrand Tavernier (2014),  Raoul Servais (2015) și Olivier Assayas (2016).
     Profesoara Dominique Nasta este printre organizatorii evenimentului de la Université Libre de Bruxelles.
     Detalii: Ulb.ac.be
(13.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corneliu porumboiu, dominique nasta, masterclass corneliu porumboiu la bruxelles

Opinii: