REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Lemonade”, proiectat la trei festivaluri internaționale


     Lemonade va fi prezentat în acest weekend la trei festivaluri internaționale: International Women’s Film Festival of Salé din Maroc, Jagran International Film Festival din India și Festivalul Filmelor Independente ARS din Polonia.
     După premiera mondială din luna februarie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Luna de miere a fost selectat în peste 20 de festivaluri din întreaga lume, având premiera americană la Tribeca Film Festival din New York și a fost distins cu premiul pentru cea mai bună regie la festivalul de film de la Sarajevo.
     La International Women’s Film Festival of Salé, Lemonade este prezentat în secțiunea competiției oficiale, alături de alte 11 filme.
     Lemonade va închide a 9-a ediție a Festivalului de Film Jagran din Delhi, urmând apoi a fi prezentat într-o serie de proiecții itinerante în alte 16 orașe din India. La ARS Independent 2018 în Katowice, Polonia, Lemonade va fi proiectat în competiție.
     „La sfârșitul acestei luni, Luna de miere va propune povestea unei imigrante românce publicului din trei țări unde atât emigrația cât și condiția femeii sunt subiecte acute și importante: Maroc, Polonia și India. Ne bucură că filmul nostru a captat interesul selecționerilor și distribuitorilor din locuri atât de diferite și îmi doresc ca aceste proiecții să fie prilej de a pune întrebări și de a stârni conversații”, a spus Ioana Uricaru.
     În România, Lemonade va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie 2018, fiind distribuit de Voodoo Films. Pe lângă de proiecțiile din Capitală, filmul va rula la Iași, Timișoara, Ploiești, Cluj, Constanța, Vaslui, Brașov, Lugoj, Călărași, Buzău, Suceava, Pitești, Târgu Mureș, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Oravița, Sibiu, Galați, Slobozia, Sfântu Gheorghe și Arad.
     După premiul pentru cea mai bună regie primit la Sarajevo, Luna de miere, a fost distins și cu premiul Danube 2860 pentru cel mai bun film în cadrul Dunav Film Fest Smederevo, Serbia, premiul presei, UFK-UCC, în cadrul Filmfestival Oostende din Belgia și premiul „Perspective Young Cinema”  la Fünf Seen Film Festival din Germania. Anterior, filmul câștigase și premiul pentru cel mai bun film la FEST New Directors/New Films Festival din Espinho, în Portugalia.
     Filmul este inspirat de un articol de presă și spune povestea a câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren. 
     Detalii: Lemonade FB
(28.09.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ioana uricaru, lemonade film, luna de miere film

Opinii: