REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Lemonade”, din 26 octombrie în cinematografe


     Lemonade, debutul Ioanei Uricaru în lungmetraj, va fi prezentat în competiția Festivalului de Film de la Sarajevo (10 – 17 august). Ioana Uricaru și actrițele Mălina Manovici și Ruxandra Maniu participă la proiecția de gală. 
     În România, filmul va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie 2018, fiind distribuit de Voodoo Films.
     Ioana Uricaru despre participarea la Sarajevo: „Lemonade și-a găsit coproducatorii germani la Sarajevo, la Cinelink, și acum se reîntoarce să-și întâlnească publicul. E o poveste a emigrației est-europene în America, înfățișând emoții pe care știu că publicul festivalului le întelege și le împărtășește în toate nuanțele lor. Pentru mine, această premieră est-europeană e poate cea mai așteptată dintre toate, iar când veți vedea filmul, veți descoperi că atunci când am filmat am avut un gând foarte precis tocmai despre Sarajevo.”
     Festivalul de Film de la Sarajevo este al treilea festival de anvergură pentru Luna de miere, după premiera mondială la Festivalul de la Berlin în secțiunea Panorama și participarea la prestigiosul Tribeca Film Festival, în aprilie. De curând, lungmetrajul semnat de Ioana Uricaru a fost recompensat cu Premiul Linxul de Aur pentru cel mai bun film la FEST New Directors / New Films Festival de la Espinho (Portugalia).
     Turnat preponderent în America de Nord, Lemonade e inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren. După premiera de la Berlin, thrillerul a atras distribuitori din toată lumea, fiind achiziționat spre distribuție în China, Grecia, Iugoslavia, Israel, Franța, Canada și Germania.
     Ioana Uricaru a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deține un doctorat in studii critice, la Universitatea din South California, Los Angeles. Din 2015, locuiește în Statele Unite unde are o carieră didactică universitară. Înaintea debutului în lungmetraj cu Luna de miere, a co-regizat filmul colectiv episodic Amintiri din Epoca de Aur şi a realizat filme de scurtmetraj. 
     Detalii: voodoofilms.ro/lemonade/ // facebook.com/lemonade2018/
(14.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ioana uricaru, lemonade film, luna de mire film, premiere romanesti, sarajevo film festival 2018

Opinii: