REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Lemonade” și „Fotbal infinit”, selectate la Berlinale 2018


     Lemonade, lungmetrajul de debut al regizoarei Ioana Uricaru, face parte din selecția programului Panorama din cadrul Festivalului Internațional de film de la Berlin.
     Mara este o tânără din România care tocmai s-a mutat împreună cu fiul ei de nouă ani în SUA, după ce s-a căsătorit cu Daniel, un american pe care îl cunoscuse în urmă cu doar câteva luni. Filmul o urmărește pe parcursul unei zile dificile și a unor întâlniri neplanificate cu un funcționar de la imigrarea, cu un polițist care o chestionează în legătură cu fiul ei pe care a trebuit să-l lase singur într-o cameră de motel sau interviul de la bancă, pentru un credit pe care ea și soțul ei vor să-l acceseze. Lemonade este produs de Cristian Mungiu pentru Mobra Films și a făcut parte din programe precum rezidența Cannes Cinefondation și Sundance Screenwriting and Directing Labs. (Sinopsis Imdb.com)
     Fotbal infinit / Infinite Football, noul documentar regizat de Corneliu Porumboiu, a fost selectat în secțiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin. Documentarul „acordă o atenție specială lumii sportului, de această dată într-o provincie din România, urmărind eforturile unui oficial local de a oferi lumii o versiune mai bună a acestui frumos joc. Dar chiar se învârte aici totul în jurul fotbalului?” - conform comunicatului lansat de Berlinale.
Un alt film care va avea premiera la Berlinale în acest an este Nu mă atinge-mă, debutul în lungmetraj al Adinei Pintilie, selectat în competiția principală a festivalului. De asemenea, în secțiunea Generation vor rula două dintre scurtmetrajele realizate în cadrul rezidenței artistice de la Slon.
     Detalii: www.berlinale.de
(26.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corneliu porumboiu, festivalul de film de la berlin, fotbal infinit film, ioana uricaru, lemonade film, luna de miere film

Opinii: