REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Luna de miere” și „Fotbal infinit”, selectate la Berlinale 2018


     Luna de miere / Lemonade, lungmetrajul de debut al regizoarei Ioana Uricaru, face parte din selecția programului Panorama din cadrul Festivalului Internațional de film de la Berlin.
     Mara este o tânără din România care tocmai s-a mutat împreună cu fiul ei de nouă ani în SUA, după ce s-a căsătorit cu Daniel, un american pe care îl cunoscuse în urmă cu doar câteva luni. Filmul o urmărește pe parcursul unei zile dificile și a unor întâlniri neplanificate cu un funcționar de la imigrarea, cu un polițist care o chestionează în legătură cu fiul ei pe care a trebuit să-l lase singur într-o cameră de motel sau interviul de la bancă, pentru un credit pe care ea și soțul ei vor să-l acceseze. Luna de miere este produs de Cristian Mungiu pentru Mobra Films și a făcut parte din programe precum rezidența Cannes Cinefondation și Sundance Screenwriting and Directing Labs. (Sinopsis Imdb.com)
     Fotbal infinit / Infinite Football, noul documentar regizat de Corneliu Porumboiu, a fost selectat în secțiunea Forum a Festivalului de Film de la Berlin. Documentarul „acordă o atenție specială lumii sportului, de această dată într-o provincie din România, urmărind eforturile unui oficial local de a oferi lumii o versiune mai bună a acestui frumos joc. Dar chiar se învârte aici totul în jurul fotbalului?” - conform comunicatului lansat de Berlinale.
Un alt film care va avea premiera la Berlinale în acest an este Nu mă atinge-mă, debutul în lungmetraj al Adinei Pintilie, selectat în competiția principală a festivalului. De asemenea, în secțiunea Generation vor rula două dintre scurtmetrajele realizate în cadrul rezidenței artistice de la Slon.
     Detalii: www.berlinale.de
(26.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corneliu porumboiu, festivalul de film de la berlin, fotbal infinit film, ioana uricaru, lemonade film, luna de miere film

Opinii: