REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Lemonade”, de Ioana Uricaru, în competiție la Tribeca Film Festival New York


     Cea de-a 17 ediție a festivalului new yorkez a selectat Lemonade / Luna de miere, debutul în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru. Filmul va fi prezentat în competiția internațională, în perioada 18 – 29 aprilie 2018. Filmul a fost inclus pe lista de filme “must-see” a cotidianului ”The New York Times”, care prezintă filmul drept o dramă a emigrării care nu își relevă întreaga complexitate, pe măsură ce filmul avansează către final. Regizoarea Ioana Uricaru cartografiază suișurile și coborâșurile pe care Mara (Mălina Manovici), o soră medicală din România, le traversează în așteptarea green card-ului.
     Lemonade este în competiție alături de alte 9 filme, printre care Amateurs de Gabriela Pichler, Dry Martina de Che Sandoval, The Night Eats the World de Dominique Rocher, sau Virgins de Keren Ben Rafael. Filmul va avea patru proiecții în festival, în datele de 19, 20 21 și 27 aprilie.
     Fondat în 2001 de Robert De Niro, Jane Rosenthal și Craig Hatkoff în urma atacurilor din 11 septembrie la New York, Festivalul de Film Tribeca a evoluat într-un eveniment anual, dedicat evoluției culturale și economice a zonei, prin strângerea la un singur loc a artiștilor și a regizorilor internaționali. Tribeca este al doilea festival la care participă Lemonade, din cele peste 20 la care filmul a fost invitat imediat după Berlinală. Producția Mobra Film a fost cumpărată spre distribuție, după proiecția de la Berlin, în mai mult de 10 țări, printre care Franța, China ori Canada.
     Lemonade este produs de Mobra Film cu sprijinul CNC, coprodus de Peripheria (Canada), 42film (Germania) – Filmgate Films, Film i Väst (Suedia), realizat cu contribuția Eurimages precum și a Mitteldeutsche Medienförderung, Société de développement des entreprises culturelles – Québec, Telefilm Canada și Programul Europa Creativă - MEDIA a Uniunii Europene. În Romania, filmul va fi distribuit în toamna acestui an de Voodoo Films.
Detalii: Facebook

 
(20.04.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ioana uricaru, lemonade film, luna de miere film, mobra film, tribeca film festival 2018

Opinii: