REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Zavera” și „Lemonade”, premiate la Sarajevo


     Ioana Uricaru a câștigat joi seară, 16 august, premiul Heart of Sarajevo pentru cel mai bun regizor, pentru Lemonade, debutul ei în lungmetraj.
     Turnat preponderent în America de Nord, Luna de miere e inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea.
     Zavera, cel mai recent proiect al regizorului Andrei Gruzsniczki, a câștigat TRT Award – CineLink Work in Progress Awards. Producător este Alexandru Teodorescu (Saga). Filmul îl urmărește pe Ștefan, un bărbat de vârstă mijlocie, care conduce o firmă de construcții împreună cu prietenul lui de o viață, Nic. După moartea suspectă a lui Nic, sub presiunea preluării afacerii, Ștefan are o criză existențială. În următoarele șase zile de la moartea lui Nic, Ștefan descoperă treptat minciuni și mici compromisuri legate de Nic, pe care trebuie să le confrunte pentru a se acomoda cu noua lui viață.
     În competiția de lungmetraj a Festivalului de Film de la Sarajevo (10 – 17 august) au mai fost Dragoste 1: Câine (regia ) și Un prinț și jumătate (regia Ana Lungu). La festival au participat mai Florin Șerban în diferite secțiuni competiționale sau noncompetiționale.
     Detalii: Zavera // Luna de miere // Sarajevo Film Festival
(17.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei gruzsniczki, ioana uricaru, luna de miere film, sarajevo film festival 2018, zavera film

Opinii: