REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Lansare de carte – „Viața, moartea și iar viața criticii de film”, de Andrei Gorzo


     Luni, 16 decembrie, de la ora 19.00, la Club Control, va avea loc lansarea de carte „Viața, moartea și iar viața criticii de film” de Andrei Gorzo.
     Invitații vor fi Andrei Gorzo, Flavia Dima și Victor Morozov, iar discuția va fi moderată de Dragoș Vasile.
     „Andrei Gorzo este cel mai important critic – nu doar de cinema – care s-a manifestat în România în ultimii 30 de ani. Calitățile lui au fost de la început evidente, iar timpul n-a făcut decît să le dea greutate: un stil literar desăvîrșit, o inteligență speculativă pătrunzătoare, un talent polemic devastator, o cultură cinefilă complexantă, un spirit cartografic ce-l duce către sistem, un gust estetic care integrează elastic și natural categorii ca lowbrow și highbrow. Gorzo reușește să construiască alianța pentru mulți imposibilă dintre critica ideologică și evaluarea estetică, dintre plăcerea de a consuma filme în sala de cinema și responsabilitatea de a explora raporturi cu realitatea care așteaptă afară.” (Mihai Iovănel)
     Detalii: Facebook // Polirom
(10.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei gorzo, club control, flavia dima, lansare de carte, viata moartea si iar viata criticii de film, victor morozov

Opinii: