REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„La drum”, proiectat la Festivalul „Sus pe muntele din Jina”


     În cadrul Festivalului „Sus pe muntele din Jina”, sâmbătă, 3 august, de la ora 22, va avea loc o proiecție a filmului documentar La drum, în regia lui Dumitru Budrala. Filmul va fi proiectat în aer liber, pe un ecran imens, în prezența regizorului si a miilor de spectatori.
     La drum evocă din culise viața ciobanilor din Transilvania în timpul transhumanței. Camera observațională a lui Dumitru Budrala surprinde drumul anevoios, mergând luni de zile, în jur de 30 de km pe zi, cu turmele de oi prin vremea schimbătoare, pe șosele aglomerate, între tiruri și căi ferate. Vedem lumea din perspectiva tânărului cioban care străbate acest drum, în care greutățile zilnice din viața sa sunt de neimaginat pentru majoritatea populației și, totuși,alături de ceilalți face glume, crede în blesteme, iubește cu pasiune, înfruntând totodată și tragedia pierderii tatălui.
     La drum (43 minute), produs în 1998, a fost lansat la Cinema du Reel din Paris. A avut un traseu festivalier internațional de succes, fiind premiat la  Festivalul Da KINO, 1999, București- Marele Premiu,  Măslina de Argint - Festivalul Internațional Kalamata, Grecia, 2000, Marele Premiu „Angel from Prohor” Belgrad Film Festival- 1998, Marele Premiu- FILM.DOC, Sfîntu Gheorghe, România, 2004.
(03.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dumitru budrala, festival sus pe muntele din jina, la drum film

Opinii: