REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAstra Film Festival 2015 sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României


Preşedintele Klaus Werner Iohannis a acordat Înaltul Patronaj al Preşedintelui României celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Cinema Documentar de la Sibiu, Astra Film Festival.

     Preşedintele Iohannis i-a înmânat regizorului Dumitru Budrală, fondatorul Astra Film Festival, însemnele Înaltului Patronaj al Preşedintelui României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Salonul Ambasadorilor, la Palatul Cotroceni, în 9 mai. „Am convingerea că, pentru a ne dezvolta ca societate, cultura trebuie să facă parte din viaţa noastră. Moştenirile culturale ne-au făcut cunoscuţi şi peste hotare, iar noi astăzi ne bucurăm de această bogăţie pe care o avem. În semn de apreciere pentru contribuţia pe care o au în promovarea culturii româneşti, am acordat astăzi Înaltul Patronaj al Preşedintelui României organizatorilor Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră Sonoro - ediţia a X-a, Festivalului Internaţional George Enescu - ediţia a XXII-a, Festivalului de Film ASTRA Sibiu - ediţia a XXII-a şi Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia a XXII-a”, a subliniat preşedintele.
Cea de-a XXII-a ediţie Astra Film Festival va avea loc la Sibiu, între 5 şi 11 octombrie 2015.

     Festivalul internaţional de cinema documentar de la Sibiu a devenit o platformă artistică, dar şi un brand de succes internaţional. Eveniment-pilon în 2007, festivalul aplică principiul fundamental al filozofiei programului „Sibiu - Capitală Culturală Europeană”. Astra Film este un festival cu o dimensiune internaţională, reflectată în conţinutul şi calitatea programelor, relaţionarea cu celelalte festivaluri din toată lumea, capacitatea de a oferi oportunităţi şi o largă circulaţie cinematografiei documentare naţionale şi iniţiativelor în domeniul educaţiei prin film.
Detalii: astrafilm.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: astra film festival 2015, documentare romanesti, dumitru budrala, klauss johannis

Opinii: