REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviu cu Radu Mihăileanu


     Cineastul s-a întors după mulți ani să filmeze în România o parte din Povestea iubirii / History of Love, dar și la premiera peliculei în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania. A colaborat cu Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu, de la Libra Film (co-producător al lungmetrajului), care au organizat și proiecții speciale la TIFF, în Piața Unirii din Cluj și în satul Dâncu, unde au avut loc filmările.
     Prezent la Cluj împreună cu Derek Jacobi, Radu Mihăileanu ne-a vorbit despre admirația pe care i-a trezit-o lectura romanului scris de Nicole Krauss și ezitarea pe care a avut-o când i s-a propus să facă un film după carte. Structura narativă a poveștii scrise de Nicole Krauss este de tip puzzle, unul neobișnuit, cu legături speciale între trecut și prezent, ceea ce crea dificultăți în abordarea cinematografică. Cu un buget foarte mare pentru un film european și cu o distribuție alcătuită din Derek Jacobi, Gemma Arterton, Eliot Gould, Sophie Nélisse și mai mulți actori români, printre care Mihai Călin și Corneliu Ulici, Radu Mihăileanu s-a încumetat la acest proiect. Ca și la celelalte filme, a colaborat cu scenografii Viorica Petrovici (costume) și Cristian Niculescu (decoruri).
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(19.06.2017)

Cuvinte cheie: derek jacobi, history of love film, libra film productions, povestea iubirii film, radu mihaileanu, tiff 2017

Opinii: