REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la a II-a ediție a Laboratorului fARAD


     Laboratorul fARAD revine la Cinema Arta din Arad între 3–8 octombrie 2017 în cadrul festivalului de film cu același nume. Destinat tinerilor profesioniști ai filmului documentar, laboratorul abordează practic relația dintre componenta tehnică și cea artistică a documentarului creativ de cinema, preluând modelul unor programe asemănătoare desfășurate de Sundance, Independent Filmmaker Project și IDFA.
     Laboratorul fARAD 2017 este constituit dintr-un atelier practic intensiv susținut de Dana Bunescu pe durata a șase zile, având ca temă Sunetul de film documentar ca parte din viziunea creativă, și un seminar despre Storytelling și montajul de documentar susținut de Erin Casper (SUA). Acestora li se adaugă sesiuni de feedback cu invitații speciali ai festivalului pe proiectele în dezvoltare ale participanților.
     Laboratorul se adresează creatorilor de filme documentare, producătorilor, editorilor, sunetiștilor, autorilor, redactorilor şefi sau altor profesionişti de televiziune sau mass-media din România interesați de proiecte creative de film documentar şi formate inovatoare de non-ficţiune, care au realizat cel puțin un scurtmetraj și cel mult un lungmetraj documentar și care au în prezent un proiect în dezvoltare. Înscrierile se fac la adresa laborator@farad.ro, termenul limită fiind 5 septembrie 2017. Vor fi acceptate maximum 8 proiecte participante, cu maximum doi participanți pentru fiecare proiect, iar selecția finală a participanților va fi anunțată în data de 12 septembrie 2017.
     Participarea la laborator, utilizarea echipamentelor de sunet pe durata atelierului practic și cazarea sunt gratuite pentru toți participanții selectați.
     fARAD este un eveniment fondat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu și a Romanian Film Initiative, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și co-curatoriat de Asociația Film ETC. (producător general Oana Radu și consultant programare Mihai Chirilov). Direcția artistică a festivalului aparține Monei Nicoară. Partenerii festivalului sunt 111 Film (Eugen Lumezianu) și Asociația Culturală pentru Educație prin Artă. Pentru acest laborator Asociația Culturală pentru Educație prin Artă a primit sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
     Detalii: www.farad.ro
(27.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atelier film documentar, dana bunescu, farad 2017, laborator farad, mona nicoara

Opinii: