REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎncep înscrierile pentru Premiile Gopo 2017


     Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, ajunsă la cea de-a XI-a ediție, va avea loc la sfârșitul lunii martie 2017, în București.
     Anul acesta, pe baza listei premierelor din 2016, pusă la dispoziție de Centrul Național al Cinematografiei, 21 de lungmetraje sunt eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2017.
     Sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmelele româneşti produse în România sau realizate în regim de co-producţie, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile ecrane din România în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent şi au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică, în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet.
     La secțiunile dedicate producțiilor de lungmetraj ficțiune, nominalizările vor fi făcute fără a fi nevoie de înscriere prealabilă.
     Organizatorii vor solicita producătorilor completarea unei fișe tehnice pentru a asigura acuratețea informațiilor vehiculate în procesul de jurizare și nominalizare, precum şi o copie a filmului, pentru membrii juriului de nominalizări.
     În cazul filmelor eligibile exclusiv la categoriile Cel mai bun film documentar, Cel mai bun scurtmetraj, înscrierea filmului de către producători este obligatorie, pentru ca acestea să fie luate în considerare de către juriul care va decide nominalizările.
     ​Înscrierile pentru cea de-a 11-a ediție a Premiilor Gopo au loc în perioada 23 ianuarie – 5 februarie 2017.
     Producătorii şi realizatorii de film documentar sau scurtmetraj din România sunt invitaţi să completeze fișa tehnică disponibilă pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro şi să o trimită în format electronic, împreună cu link-ul de vizualizare a filmului, pe adresa de email:  alexandra.boghiu@premiilegopo.ro. 
     Pe lista producțiilor de lungmetraj care vor fi luate în considerare pentru nominalizările la Premiile Gopo 2017 se află următoarele filme: Billion Dolar Hotel (regia Alecs Năstoiu), Ilegitim (regia Adrian Sitaru), Minte-mă frumos în Centrul Vechi (regia Iura Luncașu), Usturoi (regia Lucian Alexandrescu), Orizont (regia Marian Crișan), Dincolo de calea ferată (regia Cătălin Mitulescu), 03.Bypass (regia Nap Toader), Mercy Street – Strada Speranței (regia Ștefan Buzea și Radu Nicolae), Bacalaureat (regia Cristian Mungiu), Miracolul din Tekir (regia Ruxandra Zenide), Tudo (regia Iura Luncașu), Dublu (regia Catrinel Dănăiață), Afacerea Est (regia Igor Cobileanski), Sieranevada (regia Cristi Puiu), Câini (regia Bogdan Mirică), #Selfie 69 (regia Cristina Iacob), Două lozuri (regia Paul Negoescu), Discordia (regia Ion Indolean), Inimi cicatrizate (regia Radu Jude), Femeia cu cravată neagră (regia Adrian Popovici), Întoarcerea magilor (regia Ioan Cărmăzan).
     Gala Premiilor Gopo 2016 – ediția a 10-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Babel Communications.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia pentru promovarea filmului romanesc, cel mai bun lungmetraj romanesc 2017, filme romanesti 2016, premiile gopo 2017

Opinii: