REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMercy Street: Strada Speranţei (2016)

Mercy Street

74 min. - Film de animație - AG - 15.04.2016

Sinopsis :

Povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj spre o lume secretă aflată sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură. Scopul acestei aventuri este de a salva muzica lumii din mâinile maleficului Marcus, care vrea să o folosească pentru a deveni nemuritor.

Regie: Ștefan Buzea, Alexandru Buzea

Scenariu: Alex Bordeanu

Actori Principali: Cristian Iacob, Ionuț Grama, Marius Stănescu


Galerie Foto:

  • Mercy Street: Strada Speranţei (2016)
  • Mercy Street: Strada Speranţei (2016)
  • Mercy Street: Strada Speranţei (2016)
  • Mercy Street: Strada Speranţei (2016)
  • Mercy Street: Strada Speranţei (2016)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Cristian Iacob Tatăl lui Lorenz
Ionuț Grama Bana, Winny, Coccolino
Marius Stănescu Părintele Abbey
Vezi tot genericul

Producători

Opal Production
Cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei

Date de producție

Câștigă primul loc şi un credit de 715.000 lei la Sesiunea I 2010 a concursului de proiecte al CNC. Producția a durat 4 ani. 
”Prima animaţie 3D stereoscopică de lung metraj realizată în România, cu o tehnică originală, creată de Ștefan și Alexandru Buzea. Lungmetrajul este realizat în stilul clasic de animație 2D, cu personaje având texturi și umbre, iar scenele sunt transformate în 3D din elemente 2D. Animația este realizată folosind un software specializat și chiar de mână, în stilul clasic. Tehnica de animație a filmului este o inovație la nivel mondial, care aduce un plus de creativitate și originalitate românească. Scenele de animație sunt importate în decorurile 3D, unde se realizează şi efectele vizuale, iar în final, întreaga compoziție a scenei este redată în 3D.” (mercystreet.ro)

Distribuitori

Opal Production

Subiect

Lorenz este un băiat de 10 ani care descoperă un pasaj secret spre o lume neştiută de sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii.
Alături de 3 prieteni muzicieni, părintele Abbey și cele două pisici ale lui, Lorenz trăieşte întâmplări incredibile în lumea secretă Havala. Acolo descoperă planul malefic al lui Marcus, un geniu care încearcă să transforme muzica lumii într-o sursă uriaşă de energie pe care vrea s-o folosească ca să devină nemuritor. Lorenz şi prietenii lui primesc ajutor neașteptat din partea unei fetițe pe nume Hava, singurul supravieţuitor al lumii subterane, care le devine prietenă.

Trivia

  • Ștefan și Alexandru Buzea sunt fiii realizatorilor de filme de animație Ana-Maria Buzea și Zaharia Buzea, care, împreună cu Horia Ștefănescu și Artin Badea, a creat personajele animate Miaunel şi Bălănel.
  • Ștefan și Alexandru Buzea sunt absolvenți ai Liceului de Arte ”Nicolae Tonitza”. Alexandru Buzea este absolvent al Universității Naționale de Arte. Experiență ca animatori la Animafilm, Dacodac Studiou, Vast Animation Production.  
  • Radu Nicolae, producătorul filmului prin Opal Production, lucrează în publicitate. S-a implicat în film ca producător asociat la Restul e tăcere și ca producător la The Gift (2011).
Alex Bordeanu despre poveste
„De-a lungul călătoriei iniţiatice, micuţul şi curiosul Lorenz este însoţit de veşnic nemulţumitul Singi, altruistul Banna şi nehotărâtul Bumbe. Cu toţii sunt vegheaţi părinteşte de blândul părinte Abbey. Pisicile micuţului Lorenz întregesc coloristica întregului grup, care luptă până la final cu nebunia lui Marcus, muzician şi om de ştiinţă genial ce-şi doreşte nemurirea.
Ştiu că, în general, cartea precede filmul, dar acum scriu şi cartea Mercy Street. Să spunem că suntem într-o situaţie atipică. Am început să scriu această carte fiindcă aici, pe hârtie, nu mai sunt constrâns de cheltuieile de producţie şi alte bugete… Aici pot spune povestea pe larg, aşa cum mi-am imaginat-o acum aproape 6 ani.”

Website

http://www.mercystreetfilm.ro/
Mercy Street: Strada Speranţei (2016) - Photo