REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme în premieră la SFR 2018


     Festivalul Serile Filmului Românesc aduce în atenție în acest an, patru premiere ale cinematografiei românești la cea de-a 9-a ediție, în perioada 6-10 iunie 2018.
     Programul și modalitatea de rezervare a locurilor la film vor fi anunțate pe site-ul SFR.
     „Ne-am dorit ca în acest an să punem accent pe specialul din peisajul cinematografic românesc actual. Am descoperit valoarea documentarelor prin partenerii noștri de la AGERPRES și vom continua să promovăm acest lucru pe marele ecran. Apoi, filmul Licu, o poveste românească, care a venit spre noi ca un semn că frumusețea unui film poate sta și în povestea vârstei, în iubirile ei, ne-a făcut să mergem cu invitația chiar spre personajul principal și da, îl vom avea pe domnul vârstelor - Licu - la SFR, alături de regizoare. Brașov - doi ani prea devreme este un punct tare, pentru că spune poveștile despre care se știe prea puțin, pentru că implică o sinceritate a documentarului despre Revoluție așa cum ne-ar plăcea să vedem. La fel se întâmplă și cu documentarul AGERPRES, România la 100 de ani, care întregește programul în acest an al Centenarului, ceea ce avem de întregit noi, ca tineri și ca români. Aflarea poveștilor adevărate prin film - cred că poate fi un punct comun al premierelor din acest an, printre care Charleston se remarcă prin povestea-intrigă, în care Victor Rebengiuc are un rol special”, spune Andrei Giurgia, directorul festivalului SFR.      
     Irina-Margareta Nistor, despre Victor Rebengiuc în rolul din Charleston: „Surpriza absolută a acestei ediții este prezența din avanpremiera Charleston, în oglindă cu scena Cinei cea de taină din Pădurea spânzuraților: un dialog perfect al surzilor, al non-comunicării, care-l transformă pe Victor Rebengiuc într-un maestru al umorului de cea mai fină calitate!”
     Detalii: www.festivalsfr.ro
(10.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: brasov doi ani prea devreme, charleston film, licu, o poveste romaneasca documentar, romania la 100 de ani film, serile filmului romanesc

Opinii: