REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme de arhivă la Cinemateca Eforie, 25-31 iulie


     În Săptămâna Filmului Românesc despre Marele Război (25-31 iulie),  Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română (ANF), în parteneriat cu Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor (ONCE), propun un program cu producții realizate de la începutul secolului XX până în 1999. În afară de filmele care au circulat în cinematografe sau au fost difuzate de diferite posturi de televiziune, sunt proiectate filme documentare și jurnale de actualități din perioada interbelică. Unele dintre ele n-au mai fost proiectate de zeci de ani, așa că programul de la Cinemateca Eforie oferă posibilitatea rară de a le vedea. Primul film din selecția organizatorilor a fost Pădurea spânzuraților, realizat de Liviu Ciulei, premiat pentru regie la Cannes, în 1965.
  
     Proiecțiile de film sunt completate de expoziția de fotografie „Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial”, realizată de ONCE și care se află în holul Cinematecii Eforie.
Săptămâna Filmului Românesc despre Marele Război este un eveniment organizat în cadrul aniversărilor din acest an a Centenarului Marelui Război.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
(28.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: arhiva nationala de filme, cinemateca eforie, mihai fulger, oficiul national pentru cultul eroilor, saptamana filmului romanesc despre marele razboi

Opinii: