REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme, critici și producători români, la Festivalul Internațional de Film de la Istanbul


     În perioada 6 - 17 aprilie 2018, are loc cea de-a 37-a ediție a Festivalului Internațional de Film IKSV. Trei producții românești au fost selecționate pentru acest an: Charleston-Andrei Crețulescu, Soldații. Poveste din Ferentari / Soldiers. Story from Ferentari - Ivana Mladenovic și Pororoca - Constantin Popescu.
     Organizatorii Festivalului IKSV au întocmit o listă generoasă de români care vor participa în cadrul festivalului, ca invitați, concurenți, parte din juriu sau participanți activi ai secțiunii Meetings on the Bridge: Mihai Chirilov – membru juriu, Andrei Crețulescu (regizorul filmului Charleston), Codruta Crețulescu (producătorul filmului Charleston), Șerban Pavlu (actor, Charleston), Ivana Mladenovic (regizorul filmului Soldații), Ruxandra Cernat (regizor, participant la Meetings on the Bridge), Oana Giurgiu (producător, participant la Meetings on the Bridge), Irina Margareta Nistor (critic de film, invitat de onoare pe perioada festivalului). 
     Producătoarea Ruxandra Cernat, președintă a Asociației ARTVIVA, este invitată în perioada 9 - 14 aprilie 2018 să participe la secțiunea Meetings on the Bridge a festivalului, secțiune dedicată producătorilor și regizorilor de film. Pe parcursul a două zile, 12 și 13 aprilie 2017, sunt programate întâlniri cu oameni de film turci și străini, în cadrul cărora se vor discuta posibile co-producții și se vor prezenta proiecte cinematografice de viitor. Anul acesta, secțiunea Meetings on the Bridge se va afla la cea de a XIII-a ediție. Meetings on the Bridge are ca principal obiectiv intensificarea oportunităților pentru tinerele talente, implicate în realizarea unor producții de film originale, dezvoltarea de noi proiecte, oferind, în același timp, profesioniștilor din industria cinematografică internațională ocazia de a se întâlni cu noua generație de regizori și producători din Republica Turcia și /sau din țările vecine.
     ICR Istanbul este un partener important al IKSV. Festivalul de Film  Istanbul este organizat de cea mai importantă instituție de cultură din Republica Turcia, IKSV - Fundația pentru Artă și Cultură Istanbul.
Detalii: icr.ro/istanbul
(20.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: charleston film, festivalul de film istanbul 2018, icr istanbul, pororoca film, soldatii poveste din ferentari film

Opinii: