REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilm 4 Fun 2023 la București


     După mai multe ediții organizate la Sinaia, Laura Georgescu Baron, fondatoarea festivalului Film4Fun, a revenit în București cu trei zile de proiecții și evenimente dedicate comediei. Scurtmetrajele selecționate de Mihai Fulger, director artistic, au fost proiectate la Cinemateca Eforie. Programele au fost introduse de Laura Baron și Manuela Hărăbor, prietenă veche a festivalului.
     Juriul, alcătuit din criticul de film francez Fabien Baumann, actrița Andreea Vasile și directorul de fotografie/regizorul Horea Lapteș, a ales câștigătorii, iar distribuitorii români RoImage și Transilvania Film au contribuit la succesul festivalului cu două filme: Bodyguardul: Misiune în junglă, în avanpremieră, și Confort nordic. Respectând tradiția festivalului, în prima seară a fost programat un standup comedy, cu Vraciu Alexandru Arnăutu.
     Două evenimente importante s-au desfășurat la Arcub: masterclass cu Radu Gabriel și Vali Hotea și expoziția de pictură ”Penumbre” a lui Tudor Parhon, la care au fost prezenți actrița Carmen Tănase și mulți invitați din lumea teatrului.   
     La gala de închidere, Trofeul Film4Fun i-a fost înmânat lui Nae Caranfil, care a ales și filmul Closer to the Moon care să-l reprezinte. Laura Baron și Bianca Brad i-au înmânat Premiul de Excelență Film4Fun designerului de costume Doina Levintza. Actorii Gheorghe Visu, Magda Catone și Bogdan Vodă au anunțat celelalte premii.
     Chiar dacă oferta culturală a Capitalei este bogată și diversă, Festivalul Film4Fun, dedicat scurtmetrajelor de comedie, a adus o atmosferă relaxată, prietenoasă, cu spectatori în sală.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: doina levintza, festivalul film 4 fun 2023, film4fun 2023, laura baron, mihai fulger, nae caranfil, tudor parhon

Opinii: