REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



El Silbo, personaj principal în ”La Gomera”


     Corneliu Porumboiu a fost interesat de limbajul fluierat din insula Gomera, Spania, și a construit o intrigă de policier noir în jurul lui. La premiera din București, numeroși cineaști și prieteni de-ai regizorului au venit să vadă filmul despre care se vorbește foarte mult și care este propunerea României la o nominalizare la Oscar pentru film într-o limbă străină.

     El Silbo este o veche modalitate de comunicare, protejată de UNESCO, predată acum de câțiva specialiști în școlile din Spania. Unul dintre puținii profesori, Francisco Kiko Correa, a fost consultant la film, trainer pentru Catrinel Menghia și Vlad Ivanov, dar și actor. Cu ajutorul lui Marius Rădoi, de la Institutul Cervantes din București, Correa a fost invitat să îi învețe pe actori această veche tehnică de fluierat.

     La Gomera, scris și regizat de Corneliu Porumboiu, are un ritm alert, potrivit cu evoluția intrigii polițiste. Pentru a ajunge la această dinamică, regizorul și monteuza Roxana Szel au lucrat timp de șase luni. Cei doi colaborează încă din perioada studiilor, la aproape toate filmele. Roxana a fost prezentă și la câteva zile din filmare de pe insulă, impresionată de peisaje, dar și de imaginea semnată de Tudor Mircea.  
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corneliu porumboiu, el silbo, kiko correa, la gomera film, roxana szel

Opinii: