REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Documentary Mondays revine – acum, la voi acasă


     "Documentary Mondays", seria de proiecții organizată de Centrul Ceh, se mută în mediul online, unde publicul va putea urmări de acasă, în luna iunie, patru filme documentare cehe, pe platforma dafilms. În plus, programul devine internațional, fiind organizat alături de Centrele Cehe din Berlin și Londra. 
     Pe 1 iunie, "Documentary Mondays" începe cu Trabant: There and Back Again (r. Dan Přibáň, 2019), un documentar despre trei aventurieri porniți într-o călătorie prin lume, folosindu-se de un mijloc de transport neașteptat – trabantul.
Călătoria începe în India, avansează către Nepal, traversează Munții Himalaya și ajunge în Pakistan, China, Uzbekistan, Rusia și Ucraina, iar, în final, acasă, fiind presărată cu umor negru și momente pline de adrenalină.
     Documentarele vor fi disponibile pe teritoriul României gratuit, timp de 24 de ore, începând cu ora 8 dimineața în zilele de luni. Pentru a putea viziona documentarele, este nevoie să creați un cont pe site-ul dafilms.com. Discuțiile cu realizatorii filmelor din program vor avea loc live, în serile de luni, detaliie despre participare fiind oferite pe pagina de Facebook și pe site-ul Centrului Ceh.
Detalii și program: Centrul Ceh
(28.05.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: centrul ceh bucuresti, dafilms platforma vod, documentare online vod, documentary mondays la centrul ceh

Opinii: