REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocumentarul studențesc „IULIAN. a True Story” – selectat la Astra Sibiu


     După proiecția în avanpremieră din în cadrul Festivalului DocuArt, unde a obținut premiul pentru Cea mai buna imagine, filmul documentar de scurtmetraj Iulian. a True Story, în regia lui Alex Mironescu, produs de UNATC Film, va avea premiera oficială în România în cadrul Festivalului Internațional de Film ASTRA, de la Sibiu (6-12 octombrie).

     Selectat in competiția oficială  internațională ASTRA IFF (secțiunea film studențesc), documentarul IULIAN. a True Story va avea două proiecții :

8 octombrie, orele 15:30 – Teatrul GONG     
9 octombrie, orele 15:30 – AstraFilm CINEMA.
     Iulian. a True Story este atât primul scurtmetraj, cât și primul documentar realizat de Alex Mironescu în cadrul Facultății de Film, fiind examenul din primul semestru de facultate. Filmul prezintă portretul unei existențe fără rădăicini. Este vorba despre un copil crescut într-un orfelinat din România. Iulian se hotărăște să fugă de la casa de copii, în căutarea unei vieți pe cont propriu. Ajuns în București, consecințele deciziei luate nu întârzie să apară. O dată cu ele, apar noi prieteni, care nu ezită să-și implice familiile în încercarea de a-l ajuta.

     Alex Mironescu semnează regia, director de imagine este Zoran Simolov, iar monteur – Maria Salomia, care s-a ocupat și de partea de sunet. Muzica filmului a fost compusă de renumitul compozitor Alexander Bălănescu.Scurtmetrajul a avut premiera mondiala in luna mai la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc (STIFF) din Croaţia, iar in luna septembrie a fost selectat in competitia oficiala la Balkan Fim Food Festival in Albania.


Cuvinte cheie: alexandru mironescu, astra sibiu, documentar studentesc, docurt, iulian a true story, unatc

Opinii: