REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCodin Maticiuc se reinventează în „Ghinionistul”


     Codin Maticiuc este şoferul Mugurel din Ghinionistul, o comedie regizată de Iura Luncaşu, care de vineri, 8 decembrie are premiera pe marile ecrane din toată ţara.
     De această dată, Codin Maticiuc schimbă registrul şi abordează un rol negativ, intenţiile personajului său faţă de Ghinionistul Robert (Vlad Logigan) nefiind cele mai bune. Atunci când Mugurel are şansa de a-şi ajuta semenii, preferă să se gândească exclusiv la câştigul personal, sarmale şi succesul echipei de fotbal FCSB.
     Alături de Codin Maticiuc, în film mai apar Dorian Popa, Ruby, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Augustin Viziru şi Virgil Ianţu.
     Cu  Vlad Logigan, Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel în rolurile principale, povestea comediei este despre haz de necaz, despre un tip prea prins în grijile zilnice şi prea convins că este urmărit de ghinion, încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a-şi îndeplini visele. Ce-i drept, are multe „pieze rele” în jur.
     Scenariul este semnat de Salex Iatma, Iura Luncaşu şi Radu Gabriel, producători ai comediei fiind Iura Luncaşu şi Andrei Băltăreţu-Iancu. Filmările pentru au avut loc în luna octombrie a anului trecut, în oraşul Reşita, precum şi în împrejurimi.
(09.12.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: codin maticiuc, comedie romaneasca, ghinionistul film, iura luncasu, vlad logigan

Opinii: