REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



CineMAiubit 2016: „Pipa, sexul și omleta”, de Ana-Maria Comănescu


     Pipa, sexul și omleta este scurtmetrajul regizat de Ana-Maria Comănescu la finalul Masterului de Regie din cadrul Facultății de Film, UNATC. Din echipa filmului au făcut parte Andrei Huțuleac (co-scenarist), Tudor Platon (imagine), Patricia Chelaru (montaj), Iulian Cristian Nunu (sunet), Carla Fotea (producător), mulți dintre ei regăsindu-se și pe genericul scurtmetrajului ei anterior, Te mai uiți și la om (Premiul Președintelui UCIN & Premiul Criticii, la CineMAiubit 2016). Din distribuția filmului, fac parte: Ioan Coman, Lucian Ifrim, Mihaela Sîrbu și Daniela Nane.
     O adaptare după povestirea „The Great Switcheroo”, scrisă de Roald Dahl și publicată prima dată în Playboy (1974), Pipa, sexul și omleta problematizează cu umor și cinism afacerea amoroasă nu tocmai onestă a doi prieteni. Victor și Filip, prieteni și vecini într-un cartier rezidențial, se simt atrași unul de soția celuilalt, și născocesc un plan care să le împlinească dorințele fără mari consecințe. 
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(06.02.2017)

Cuvinte cheie: ana maria comanescu, cinemaiubit 2016, romanian shorts, scurtmetraje studentesti, sexul, pipa si omleta film, unatc production

Opinii: