REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBuzz Cee 2017: Itai Anghel, documentarist în zone de conflict


     Itai Anghel este unul dintre acei jurnaliști care își asumă riscuri majore, ca să documenteze războaiele de azi. Își ia camera și se duce în mijlocul luptelor. Este unul dintre cei mai premiați reporteri din Israel. La Buzz Cee a venit cu filmul Invisibles in Mosul. Urcă în tanc, vorbește cu oameni disperați, care se tem și de umbra lor, pentru că gloanțele pot să vină de oriunde, oricând. Nimeni nu are încredere în nimeni. Camera ne transmite tensiunea, pericolul în care trăiesc oamenii din Mosul, sub ocuparea trupelor ISIS.
     Pentru reportajele și documentarele sale din zone de război din toată lumea, a primit Sokolov Award, cel mai important premiu pentru jurnalism din Israel. În 2010, a primit Cutting Edge Award din partea International Council for Press and Broadcasting. La Buzz Cee a primit Premiul Special al juriului.
     Itai Anghel vorbește cu modestie despre ceea ce face, pentru că asumarea riscului este viața lui de fiecare zi. Este un martor al lumii de azi. Deși nu știe să vorbească românește, Itai e foarte mândru de originea lui din România. Bunicii Anghel au plecat de mult timp din țară, dar se simte conectat la acest pământ.
   


Galerie Foto

Cuvinte cheie: buzz cee 2017, invisibles in mosul documentary, itai anghel

Opinii: