REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCâștigătorii BUZZ CEE 2017


     Cea de-a doua ediție a festivalului de film european de la Buzău, BUZZ CEE, și-a desemnat duminică 8 iulie, câștigătorii celor patru secțiuni de competiție: lungmetraj, scurtmetraj, film studențesc și documentar.
     Premiul BUZZ CEE pentru lungmetraj a mers la filmul Boy On The Bridge / Băiatul de pe pod,  o dramă emoționantă din Cipru, care i-a convins pe membrii juriului: Maria Obretin (actriță), Irina Margareta Nistor (critic de film) și Maria Hengge (regizor).
     Premiul special al directorului artistic a mers spre The Letterbox / Cutia de scrisori, producție din Turcia.
     Short BUZZ, premiul pentru scurtmetraj, a fost câștigat de producția românească 4.15 PM Sfârșitul lumii, secondat de o mențiune specială pentru Who`s Afraid of The Dark / Cui i-e frică de întuneric (Grecia, 2016), în timp ce Student BUZZ, premiul pentru scurtmetraj studențesc a fost adjudecat de Recoil / Recul, un film ucrainean care a convins juriul format din Andreea Vasile (actriță), George Mihalcea (jurnalist) și Mihai Bauman (regizor).
     Premiul pentru documentar a mers către Houston, We Have A Problem / Houston, avem o problemă, coproducție Croația/Germania/Cehia/Slovenia. Membrii juriului, Laura Baron, George Kalomenopoul și Hans-Stefan Heyne, au mai acordat un premiu special documentarului Invisibles in Mosul / Invizibili în Mosul, în regia lui Itai Anghel.
     Ediția a doua BUZZ CEE a numărat în sălile de proiecție peste 5000 de spectatori la cele 50 de lungmetraje, scurtmetraje, documentare și proiecții speciale care s-au aflat în programul festivalului timp de șase zile.
     Detalii: www.buzzcee.ro
(10.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 4:15 p.m. sfarsitul lumii film, buzz cee 2017, castigatori buzz cee, festival de film buzau

Opinii: