REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAtelier de film documentar pentru liceeni powered by One World Romania @Oradea


     Asociația One World Romania invită tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani din Oradea și din împrejurimi să se înscrie la atelierul de film documentar pentru liceeni. Acesta se va desfășura în perioada 21-25 octombrie 2020 la Fundația Comunitară Oradea și va fi moderat de 3 cineaști cu experiență, și anume Cristina Haneș, Dragoș Hanciu și Carmen Tofeni. 
     În efortul de a facilita accesul tinerilor din întreaga țară la educație audiovizuală, Asociația One World România a încheiat deja cu succes două alte ateliere similare dedicate adolescenților: atelierul Zero la Purtare care a fost organizat în parteneriat cu festivalul Super și s-a desfășurat în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World România, și Atelierul de Film Documentar pentru Liceeni @Brașov, care a avut loc în luna septembrie. Toate atelierele OWR pentru liceeni sunt realizate cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și Samsung.
     Ca și inițiativele precedente, atelierul de la Oradea își propune să ofere liceenilor o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic, și se concentrează pe reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale, printr-o serie de exerciții practice de teren (fotografii și filmări) care mai apoi sunt puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic. Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere. 
     În timpul celor 5 zile de atelier, organizatorii vor asigura echipamentul necesar celor care nu dețin un aparat de filmat sau un telefon mobil. În urma selecției, participanții trebuie să confirme că sunt disponibili în perioada 21-25 octombrie pentru un program intensiv care va începe în fiecare zi la ora 10 și se va termina la ora 19, cu o pauză de masă de o oră. Masa de prânz va fi asigurată pe toată durata atelierului. Participanții selecționați vor primi o motivare scrisă sau/și după caz, telefonică pentru a le permite să lipsească motivat de la cursuri în datele de 21, 22 și 23 octombrie.
     Atelierul este gratuit, iar accesul se face pe bază de înscriere. Termenul limită pentru primirea aplicațiilor este 16 octombrie 2020.
Detalii: One World Romania (Facebook)
 
(07.10.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atelier de film documentar liceeni owr, carmen tofeni, cristina hanes, dragos hanciu, one world romania

Opinii: