REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Al doilea atelier Civil Society Pitch powered by One World Romania


     În martie 2016, în cadrul Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania, 22 de activiști au prezentat celor 17 cineaști de la atelierul Civil Society Pitch povești cu potențial de a fi transformate în filme documentare.
     În perioada 14-16 octombrie 2016, OWR organizează cel de-al doilea atelier Civil Society Pitch, ce va avea loc în spațiul Galeriei Tranzit din Str. Gazelei nr. 44, sector 4, București.
     În urma primei sesiuni s-au format trei echipe de regizori și activiști pentru drepturile omului, care vor discuta, la cel de-al doilea atelier, probleme specifice de producție și finanțare și vor primi sprijin să își contureze un plan realist care să transforme aceste povești în filme. Mona Nicoară (regizor și producător filme documentare), Ana Alexieva (producător AGITPROP & manager de proiect Balkan Documentary Center) și Maarten Stoltz (coordonator de program, Fundația Movies that Matter) vor fi tutori ai atelierului și membri ai juriului.
     La sfârșitul atelierului una dintre cele 3 echipe formate în primăvară va primi un premiu în valoare de 4000 euro pentru dezvoltarea proiectului de film documentar. Premiul Civil Society Pitch – unul extrem de valoros pentru o echipă dedicată unui proiect ambițios la început de drum – este posibil datorită sprijinului financiar oferit acestui proiect marca One World Romania de către Ministerul Culturii, prin programul său ACCES.
     Cele trei proiecte participante în competiție, în jurul cărora este construit atelierul sunt: Călătoria lui Dennis (regizor Mihai Bauman, activiști – Mircea Olivian (Dennis) și Marina Țupran), Garduri (regizor Pataki Farkas și co-regizor/activist Adi Dohotaru) și Invizibilii (regizor Iulia Stoian și Centrul FILIA și Funky Citizens).
     Accesul la eveniment este deschis GRATUIT tuturor cineaștilor și membrilor societății civile interesați de subiecte cu impact social și care întâmpină dificultăți în materializarea proiectelor lor, cei interesați trebuie să se înscrie pe e-mail la adresa laura@oneworld.ro.
     Detalii: Oneworld.ro
(11.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atelier de film documentar, civil society pitch, drepturile omului, one world romania

Opinii: