REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmOne World Romania organizează Civil Society Pitch


     One World România organizează Civil Society Pitch, un proiect inovator care formează echipe mixte de profesioniști din lumea filmului și societatea civilă, cu scopul realizării de filme creative care documentează realitățile locale.

     Doritorii se pot înscrie la atelierul care se va desfășura în perioada 26-27 martie la București, în ultimele două zile ale festivalului. Data limită pentru înscrieri este 22 februarie 2016.
     Regizorii, producătorii sau artiștii vizuali caută mereu subiecte interesante, unice pentru filmele și proiectele lor, iar activiștii pentru drepturile omului sunt în căutare de metode noi și creative de a crește gradul de conștientizare asupra problemelor din domeniul în care activează. O modalitate bună de a semnala și a aduce în atenția publicului larg subiectele importante, dar nemediatizate, este prezentarea lor în filme documentare. Organizațiile neguvernamentale nu dețin însă mijloacele și expertiza necesare pentru a le realiza, iar cineaștii ajung cu greu la subiectele cu impact social.
     One World Romania vine în întâmpinarea acestor nevoi și îi va ajuta pe toți să își găsească un partener potrivit. Tutorii atelierului sunt Ioana Avădani, directorul Centrului de Jurnalism Independent și Alexander Nanău, regizor și producător de film documentar, cărora li se va alătura Maciej Nowicki, director al Festivalului Internațional de Film Watch Docs, Polonia. Pe durata celor două zile de lucru, activiștii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare. Cele mai bune proiecte vor intra în competiția Future Docs din vara acestui an și au șansa de a câștiga premiul cel mare de 7000 de euro.
     Informații complete despre Civil Society Pitch, cât și formulare de înscriere găsiți aici. Atelierul este realizat în colaborare cu Festivalul Watch Docs, cu sprijinul programului Advocate Europe. Pentru mai multe informații, puteți      scrie organizatorilor pe adresa info@oneworld.ro


 Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexander nanau, civil society pitch, ioana avadanei, one world romania

Opinii: