REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAstra Film Festival 2014 - cinema documentar la Sibiu


     Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival se va desfășura în perioada 6 – 12 octombrie 2014.


     1.400 de filme din 90 de țări au fost înscrise în 2014 la Astra Film Festival, din care 120 de filme din 40 țări au fost selecționate în programul oficial.
     
     
Astra Film Festival 2014 are patru secțiuni competiționale. Secțiunea Internațional adună cele mai recente filme din toată lumea, cu semnăturile unor autori precum Frederick Wiseman, Michel Gondry sau Corneliu Porumboiu. Filmele din secțiunea Europa Centrală și de Est abordează subiecte care definesc identitatea regiunii și redau realități necunoscute uneori chiar și între țările vecine. În secțiunea Student intră în competiție producții ale tinerilor autori din marile centre universitare din Geneva, Manchester, Londra, Munchen, Budapesta, București sau San Antonio de los Banos (Cuba). Cele mai recente producții românești, realizate în ultimul an, sunt proiectate în premieră în secțiunea România. Alături de secțiunile competiționale, o serie de programe speciale întregesc programul ediției din 2014 a Astra Film Festival.

     Astra Film Festival 2014, Festivalul Internațional de Cinema de la Sibiu este organizat de Astra Film – CNM Astra și Fundația Astra Film.

     Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Centrul Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii, Uniunii Europene prin programul Creative Europe - Media
     Parteneri: Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Centrul Ceh, Fundația pentru Parteneriat, Consulatul General German Sibiu
         Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului SibiuGalerie Foto

Cuvinte cheie: astra film festival, documentarele sahia, film festival sibiu

Opinii: